Румъния иска да стане член на Шенгенското пространство тази година, заяви по време

...
Румъния иска да стане член на Шенгенското пространство тази година, заяви по време
Коментари Харесай

Румъния се надява да се присъедини към Шенген тази година

Румъния иска да стане член на Шенгенското пространство тази година, съобщи по време на посещаване в Берлин държавният секретар в румънското министерство на вътрешните работи Раед Арафат, цитиран от ДПА.

Румъния е изпълнила изискванията за присъединение към 27-членната Шенгенска зона и се надява да стане част от нея по време на испанското председателство на Европейски Съюз през втората половина на годината, съобщи Арафат през вчерашния ден.

Шенгенската зона обгръща по-голямата част от Европейския съюз плюс Исландия, Норвегия и Швейцария, до момента в който членките на ЕС Румъния и България все още чакат да се причислят, отбелязва ДПА.

Кризи като пандемията демонстрираха, че може да бъде реализирано доста повече, когато Европейски Съюз работи дружно, сподели Раед Арафат и прикани за Шенгенско пространство, което да включва всички в Европейски Съюз.

Дългите опашки на границите спират румънската стопанска система, означи Раед Арафат и добави, че пострадали са и жителите.

По думите му доста малко мигранти отвън Европейски Съюз употребяват Румъния, с цел да влязат в блока. Държавният секретар в румънското Министерство на вътрешните работи уточни, че страната също по този начин е засилила граничния надзор.

Присъединяването на Румъния и България към Шенген бе блокирано от Австрия през декември. Виена твърди, че прекалено много мигранти доближават Австрия през Румъния. Шенгенското пространство може да се разшири, единствено в случай че всички членки са съгласни с това, напомня ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР